Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Είναι τελικά υποχρεωτική η καταβολή Φ.Ε.Μ. σε δήλωση αυθαιρέτου με τον νόμο 4178/2013;

5

πόντοι

Όσον αφορά τις νομιμοποιήσεις με τον 4178/2013 πρέπει να καταβάλλουμε Φ.Ε.Μ.; 

Γενικά είναι υποχρεωτικό; Κάποιοι λένε πως δεν χρειάζεται.

 

πριν από 6 χρόνια, 7 μήνες

elina 55

Σχόλια ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...2 Απαντήσεις

6

πόντοι

Το θέμα δεν έχει να κάνει με τις δηλώσεις του 4178/13 αλλά με την εφορία.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, καταβολή προκαταβλητέου φόρου (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΕΜ, ως προκαταβλητέου φόρου μηχανικών) δεν είναι υποχρεωτική για αμοιβές μικρότερες των 300€. Συνεπώς, αν η αμοιβή σου είναι έως 300€ (μιλάμε για καθαρή αμοιβή) τότε δεν χρειάζεται να καταβάλλεις ΦΕΜ.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δεν είναι υποχρεωτική, πλην όμως παραμένει προαιρετική, η υποβολή του ΦΕΜ στα δικαιολογητικά του συστήματος.Για να καλύψει την περίπτωση αμοιβών μικρότερων ή ίσων των 300€.

πριν από 6 χρόνια, 7 μήνες

vakritid 14

Σχόλια απάντησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...


5

πόντοι

Elina συμπληρωματικά με την ανάλυση της φίλης που τα λέει καλά είναι και οι περιπτώσεις που πρέπει να γίνει παρακράτηση φόρου 20% από εταιρίες και ώς εκ τούτου δέν μπορεί να αποδοθεί ΚΑΙ ΦΕΜ

Επίσης σωστά δεν απαιτείται κάτω από 300 ευρώ καθαρή αξία ..

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ : Εγώ κόβω ΦΕΜ για όλους και για όλα και βεβαίως τα αποστέλλω αμέσως ... ( ακόμα και για 50 ευρώ ) γιατί αλλιώς το λογιστήριο μου θα γίνει ΑΚΟΜΑ χειρότερο ..

πριν από 6 χρόνια, 7 μήνες

chadzis 661

Σχόλια απάντησης

  • Μετά από ερώτηση στην εφορεία, ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΕ (ναι, υπήρχε για τις ερωτήσεις μας, τώρα πιά δεν ξέρω) μου απάντησαν τα εξής: - πριν από 6 χρόνια, 7 μήνες - από i.k. ( 4)
  • Συνεχίζω γιατί κόλλησε ο υπολογιστης: 1. Από τις εταιρείες γίνεται παρακράτηση 20% και όχι ΦΕΜ. 2. Για όλες τις εργασίες μας που ελέγχονται επικυρώνονται ή κατατίθενται από/σε δημόσια αρχή απαιτείται ΦΕΜ από το πρώτο ευρώ. 3.Για τα λοιπά δεν απαιτείται. Τελικά, όπως μου απάντησαν, εμείς θα αποφασίσουμε ποιές εργασίες μας είναι αυτές που με κάποιο τρόπο περνούν από μία δημόσια αρχή..... Και εγώ τελικά κόβω για όλους και για όλα!!! - πριν από 6 χρόνια, 7 μήνες - από i.k. ( 4)
  • Ότι αφορά αρχιτεκτονικές μελέτες και επιβλέψεις ο προκαταβλητέος φόρος είναι 10% για όλους, ιδιώτες και εταιρειες. Όσον αφορά τις υπόλοιπες εργασίες μηχανικού είναι 20% για ιδιώτες και η αντίστοιχη παρακράτηση για εταιρείες. - πριν από 6 χρόνια, 6 μήνες - από ckamarinos ( 0)

Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος