Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Ιατρείο εντός οικίας και έκδοση Π.Ε.Α.

4

πόντοι

Συνάδερφοι, καλησπέρα σας.

Θέλω να εκδόσω Π.Ε.Α.  για μια διώροφη μονοκατοικία 170 τ.μ., προυφιστάμενη του '45, ώστε αυτή να ενταχθεί στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον". Στην άδεια νομιμοποίησης, το συμβόλαιο και το Ε9, το σύνολο της ιδιοκτησίας είναι δηλωμένο ως μονοκατοικία. Εντός αυτής όμως, στο ισόγειο ο ιδιοκτήτης έχει διαμορφώσει 2 δωμάτεια (περίπου 30 τ.μ.) σε ιατρείο, η προσβασή στο οποίο γίνεται τόσο μέσα από το σπίτι, όσο και με ξεχωριστή είσοδο.

Με τι χρήση θα εκδίδατε το Π.Ε.Α. και για ποια τετραγωνικά; Αν θεωρήσω το κτήριο ως πολυκατοικία και εκδόσω Π.Ε.Α. μόνο για τα 140 τ.μ. της οικίας, μήπως υπάρξει πρόβλημα για την ένταξη στο πρόγραμμα,  λόγω της αναντιστοιχίας των τετραγωνικών, αν και είναι λιγότερα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Σχόλια ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...6

πόντοι

Θα υπάρξει πρόβλημα όχι λόγω τετραγωνικών (αυτό μπορεί να το ξεπεράσουν), αλλά λόγω αναντιστοιχίας ανάμεσα σε πολυκατοικία vs μονοκατοικία.Εφόσον το Ε9 δείχνει μονοκατοικία, ο μόνος τρόπος να ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι να το δείξεις μονοκατοικία. 

Αν βγάλεις ΠΕΑ μόνο για τα 140τμ. θα πρέπει να το βγάλεις μονοκατοικία (μιας και το υπολοιπο ειναι ιατρείο). Άρα η μόνη διαφορά είναι τα τμ. τα οποία από όσο ξέρω δεν απαιτείται να συμπίπουν με το Ε9.

πριν από 7 χρόνια

easykenak 121

Σχόλια απάντησης

  • Σε ευχαριστώ πολύ - πριν από 7 χρόνια - από dimkath ( 57)

Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος