Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Πως αντιμετωπίζεται το υπόγειο για την σύνταξη ενεργειακής επιθεώρησης σε διώροφη οικία;

6

πόντοι

Γεια σας,

θα ήθελα να συντάξω ένα ενεργειακό πιστοποιητικό σε μια διώροφη οικία με υπόγειο (νόμιμη με Οικοδομική Άδεια). Το υπόγειο είναι κατασκευασμένο μισό σαν χώρος κύριας χρήσης και μισό βοηθητικός. Πως θα το αντιμετωπίσω στην ενεργειακή επιθεώρηση;

 

Σχόλια ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...7

πόντοι

Το τμήμα του υπογείου που θερμαίνεται (κύρια χρήση), θα το περιγράψετε κανονικά στην ίδια Θ.Ζ. με την υπόλοιπη κατοικία. Προσοχή στους πλευρικούς τοίχους πρέπει να δηλωθούν σε επαφή με έδαφος, όπως και το δάπεδο.

Το τμήμα του υπογείου που δεν θερμαίνεται (βοηθητικός), θα το δηλώσετε σαν Μ.Θ.Χ., επίσης περιγράφοντας αναλυτικά τους τοίχους και δάπεδα σε επαφή με έδαφος και τυχόν ανοίγματα.

Τον μεταξύ τους τοίχο θα τον δηλώσετε σαν διαχωριστική επιφάνεια.

Στα εμβαδά στη συνολική επιφάνεια θα δηλώσετε τα συνολικά εμβαδά μαζί με τον ΜΘΧ, και στη θερμαινόμενη επιφάνεια θα δηλώσετε μόνο τους θερμαινόμενους χώρους.

πριν από 7 χρόνια, 2 μήνες

easykenak 121

Σχόλια απάντησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...


Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος