Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Πατάρι επιφάνειας 75% του υποκείμενου ορόφου και ν.4178/13;

7

πόντοι

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του 4178/13 στα πατάρια όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του ΝΟΚ εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 0.5. Η ερώτηση μου είναι, πώς θα δηλώνατε πατάρι που έχει επιφάνεια 75% του υποκείμενου ορόφου, δεδομένου ότι το άρθρο 2 του ΝΟΚ αναφέρεται σε πατάρια έως 70% του εμβαδού αυτού. Υπολογίζεται το 70% ως πατάρι και το υπόλοιπο χωρίς έκπτωση ή χάνει την ιδιότητα του παταριού και γίνεται όροφος επειδή ξεπερνά το μέγιστο του ΝΟΚ;

πριν από 8 χρόνια

Pvranas 1037

Σχόλια ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...4

πόντοι

Νομίζω χάνει την Ιδιότητα του ώς " Πατάρι "..

Αν δέν την έχανε όλοι οι 2οι όροφοι θα ήταν πατάρια και έτσι θα καταστρατηγείται το σύμπαν ...

Σε αντίθεση βεβαίως με τον Ν.4014/11 ...

Επίσης καλή ερώτηση τι θα γίνουν οι υπαγωγές που θα μεταφερθούν ... ( Απο ΒΧ -> ΚΧ ) και οι οικονομικές διαφορές που θα προκύψουν ... ( Επίσης ποιός θα πληρώσει τον άμοιρο μηχανικό ! )

 

πριν από 8 χρόνια

chadzis 661

Σχόλια απάντησης

  • Λειτουργικά όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί όροφος, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος κύριας χρήσης και η μοναδική πρόσβαση είναι απο τον υποκείμενο όροφο. - πριν από 8 χρόνια - από Pvranas ( 1037)
  • Εδώ έχεις ένα δίκιο! - πριν από 8 χρόνια - από hlikal ( 354)
  • αυτά Νομίζω όμως ότι δεν είναι επαρκή για να πάρεις τον μειωτικό συντελεστή ... μπορείς όμως να κάνεις μια τρυπούλα στην πλάκα ή κάποιο άλλο πονηρό τέχνασμα για να ξεμπερδέψεις, δοκίμασε κάτι με την σκάλα ( ) - πριν από 8 χρόνια - από chadzis ( 661)
  • Σε σχετική προφορική ερώτηση προς το τεε τκμ, μου είπανε πως πρέπει να τηρεί ολες τις προδιαγραφές για να το πάρεις ως πατάρι, ειδάλλως το παίρνεις όλο χωρίς 0,5. Επίσης, η σκάλα μετράει στα τ.μ. - πριν από 7 χρόνια, 10 μήνες - από thtsoukalas ( 28)

Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος