Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Κλείσιμο φωταγωγού και αλλαγή χρήσης

0

πόντοι

Σε υφιστάμενο κτίσμα με άδεια του 1972 καλούμαι να σχεδιάσω και να κατασκευάσω την μετατροπή αυτού από εμπορικό πολυώροφο κατάστημα σε μικρό ξενώνα. Διαπιστώνω όμως πως ο φωταγωγός που υπήρχε στην άδεια δεν κατασκευάστηκε ποτέ, κοινώς έκλεισε. Η ερώτηση. Μπορώ να τακτοποιήσω την αυθαιρεσία και μετά με βεβαιώση νομιμότητας να κάνω την αίτηση για αλλαγή χρήσης; Και γενικά μπορώ να τακτοποιώ με τον 4178 αυθαιρεσίες που εν δυνάμει μπορεί να οδηγούν σε επικίνδυνες καταστάσεις οπως ενας φωταγωγος χωρις αερισμο και φωτισμό;

Σχόλια ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...1

πόντος

Εγώ πιστεύω πως μπορείς να το τακτοποιήσεις το φωταγωγό για αλλαγή χρήσης, μόνο αν είναι πολλές ιδιοκτησίες θέλεις συναίνεση. Που αν ισχύει αυτό, αν δεν έγινε ποτέ ο φωταγωγός, η σύσταση σε καλύπτει. 

αν όμως ζητάς έγκριση από οργανισμό και έχεις χαρακτηριστικά κτιρίου που δεν πληρούν τον κτηριοδομικό κανονισμό δε θα πάρεις την έγκριση.

πριν από 3 χρόνια, 10 μήνες

fdiou 35

Σχόλια απάντησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...


Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος