Πως λειτουργεί

Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Η πλατφόρμα του είναι ειδικά σχεδιασμένη για να τρέχει από εσένα και με την βοήθειά σου. Δουλεύουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε μια βιβλιοθήκη με λεπτομερείς απαντήσεις σε κάθε ερώτηση που αφορά το ευρύ αντικείμενο του μηχανικού. Δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στο να αποφύγουμε να εξελιχθεί η σελίδα σε χώρος συζήτησης όπως στα κλασσικά forum.Η ουσία του site είναι να βρίσκεις απαντήσεις. Υπάρχουν μόνο ερωτήσεις και απαντήσεις!


Ψηφίστε θετικά τις καλές απαντήσεις και τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για να ανέβουν στην κορυφή και να τις δούνε περισσότεροι.

Όλες οι ερωτήσεις έχουν ετικέτες που χαρακτηρίζουν το αντικείμενο της ερώτησης. Προσπαθήστε να βάζετε τουλάχιστον 2 ετικέτες σε κάθε ερώτηση που κάνετε.


Η βαθμολογία σου() ανεβαίνει όταν άλλοι ψηφίζουν θετικά τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις σου.Όσο η βαθμολογία σου ανεβαίνει θα αποκτάς πρόσβαση σε εργαλεία moderator και θα έχεις τη δυνατότητα να βοηθήσεις να κρατηθεί η υπηρεσία σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και προσφοράς γνώσεων.


Κάνε σωστές ερωτήσεις

Επικεντρώσου σε πρακτικά θέματα και σε θέματα που έχεις αντιμετωπίσει στην καθημερινότητα εξασκώντας το επάγγελμα του μηχανικού. Προσπάθησε να είσαι όσο ποιο λεπτομερής γίνεται. Να αποφέυγεις όμως γενικές ερωτήσεις ή ερωτήσεις που έχουν σκοπό να οδηγήσουν σε έντονη συζήτηση και παράθεση απόψεων. Αυτό ακριβώς θέλουμε να αποφύγουμε.


Βοήθησε να βελτιωθούν οι ερωτήσεις και απαντήσεις σχολιάζοντας.

Ο στόχος μας είναι να έχουμε τις καλύτερες απαντήσεις σε σαφείς ερωτήσεις. Αν κρίνεις εσύ πως κάποια ερώτηση ή απάντηση επιδέχεται βελτίωση, απλώς σχολίασέ την και εξήγησε στον χρήστη που την έκανε πως πιστεύεις πως πρέπει να αλλάξει.